Uw upgrade en performance specialist regio Amsterdam en omstreken.

Wat is chiptuning

Wat is Chiptuning?


Tegenwoordig worden de motoren in auto’s door een computer (regelapparaat) aangestuurd. Deze regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij chiptuning optimaliseren wij de programma’s die aan de hand van vele parameters (gemeten waarden) het motormanagement vormen. De chip of processor in een ECU* zijn geladen met software welke bij de fabriek is geïnstalleerd. Vaak zijn deze programma’s geschreven ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende automotor.

 

Vermogensoptimalisatie zonder schade aan de motor


De ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te optimaliseren, zonder dat de motor onherstelbaar beschadigd raakt. Sommige fabrikanten brengen zelfs verschillende vermogensvarianten van dezelfde motoren op de markt. Indien men de sterkere versie overweegt aan te schaffen bij de dealer, kan men ook voor chiptuning kiezen. Door middel van vermogensoptimalisatie (chiptuning) kan vaak hetzelfde resultaat bereikt worden, als wanneer men een nieuwe auto aanschaft met meer vermogen en koppel.

 

Chiptuning Software op maat voor uw auto


Wij stemmen met behulp van chiptuning de parameters/kernvelden opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij turbomotoren in een prestatieverbetering tot wel 40%, dus koppel (trekkracht/Nm) en vermogen (Pk). Bij atmosferische motoren is de winst een 7 a 9%. Door Chiptuning reageert de motor van de auto sneller en direct op gaspedaalbewegingen, daardoor wordt ook de motor levendiger en sneller. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofreductie realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd.

 

*Electronic Control Unit (ook Engine Control Unit, of ECU) is de naam voor verschillende ondersteunende systemen die in motorvoertuigen worden toegepast.


Klik hier om te zien wat chiptuning voor uw auto kan betekenen.

 

 

Pro Car Tuning showroom receptieWij zijn gevestigd in Aalsmeer vlakbij Amstelveen en Amsterdam dus kom gewoon langs voor een vrijblijvende offerte en een vers kopje koffie.


Ons adres:


Pro Car Tuning
Aalsmeerderweg 285G 
1432 CN Aalsmeer


Bel ons op 0297 269594 of mail ons via het onderstaande contactformulier voor uw vragen of maak direct een afspraak.

 

 

 

 

 

 

Contact

Neem hier contact met ons op voor al je vragen

* Verplichte velden