Foutcode verwijderen

Heeft uw auto foutcodes die niet te verwijderen zijn door diagnose computers of door het vervangen van onderdelen? Is uw auto technisch helemaal in orde maar toch brandt er een storingslampje in uw dashboard? Wij hebben voor u de oplossing!


Wij zijn de foutcode verwijder specialist regio Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp.


Voordelen foutcode wegschrijven
 

 • Voordeliger dan bij een garage of dealer
 • Alleen aanpassen wat nodig is
 • Geen overbodige kosten
 • In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht
 • Diagnose functionaliteit blijft werken

 

Prijsopgaaf opvragen


De foutcode specialist


Foutcodes zijn codes die zijn opgeslagen door de computer van een auto, omdat er ergens in het systeem van de auto een fout voordoet. Er zijn verschillende foutcodes die kunnen opduiken in een auto. Veel garages kunnen vaak niet gelijk de oorzaak van zo’n foutcode vinden omdat zij hier simpelweg niet de expertise voor in huis hebben. Hierdoor kunnen dus kosten ontstaan die achteraf misschien helemaal niet nodig bleken te zijn.

Geen overbodige kosten


In veel gevallen gaan zij stap voor stap onderdelen vervangen van de auto net zolang het probleem verholpen is. Wij kunnen deze foutcodes voor u vinden en definitief verwijderen.Daardoor heeft u geen overbodige kosten te maken en zal er niets vervangen worden wat niet noodzakelijk is. In de meeste gevallen is enkel de foutcode wegschrijven voldoende om van het probleem af te zijn.


De reden dat wij u beter kunnen helpen met dit soort problemen is omdat wij over speciale apparatuur beschikken die de meeste garage bedrijven en auto dealers niet hebben. Ook is ons personeel veel meer gespesialiseerd in het opsporen en oplossen van dit soort problemen.


Foutcode wegschrijven


Een moderne auto zit vol met sensoren en geavanceerde computers. Helaas gaat er nog wel eens een sensor defect wat een foutcode genereert in het geheugen van de ECU. Een dergelijke foutcode noemt met een DTC (Diagnostic Trouble Code). Deze code hoeft niet altijd een kritische code te zijn maar kan wel voor vervelende storingslampjes op het dashboard zorgen.


Denk hierbij aan een sensor die af en toe niet aan zijn meetbereik komt of een sensor die af en toe zijn contact verliest. Vaak is het bij dit soort storingen zoeken naar een speld in een hooiberg, al dan niet te denken aan de kosten die daar aan verbonden zijn.


Foutcode verwijderen

 

Wij hebben hier de oplossing voor! De DTC (foutcode) wegschrijven in de computer van de auto. De DTC's in de ECU worden opgeslagen als zijnde een P-code. Dit is een alfanumerieke code die bestaat uit 5 karakters. Deze code is uit te lezen met een willekeurige diagnose tool. Vervolgens kunnen wij aan de hand van de P-code zien wat dit inhoudt. Mocht de P-code direct belangrijk zijn voor het functioneren van het voertuig dan wij deze voor u laten wegschrijven.


Alvorens het wegschrijven van deze code zullen wij hier ons technisch advies over geven.

 

Wij kunnen de diagnose functionaliteit per gewenste sensor volledig uitschakelen in het motormanagement. Hiervoor gebruiken wij speciaal diagnose apparatuur waar we storingen in een auto kunnen zoeken. 


De diagnose functionaliteit van jouw voertuig blijft voor de rest gewoon correct werken.

 

Foutcode wegschrijven bij Pro Car Tuning
 

 • In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht
 • Gespecialiseerd persooneel
 • Wachtruimte met gratis Wifi en heerlijke koffie
 • Centraal in de randstad
 • Leenauto's ter beschikking
 • Scherpe prijzen

   

De kosten voor het uitschakelen van foutcodes zijn vanaf €125 incl. BTW. Vraag ons naar een vrijblijvende prijsopgaaf voor uw auto.

 

E-mail ons hier voor al uw vragen of bel direct naar 0297-269 594 voor het maken van een afspraak.

©  2019 procartuning.nl