EGR wegschrijven

EGR problemen met uw auto of bestelwagen en wilt u deze wegprogrammeren en uitschakelen?


EGR wegschrijven regio Amsterdam


De kosten van het wegschrijven van de EGR van uw auto of bestelwagen op een softwarematige manier zijn € 299 incl. btw.


Voor de 1.2 TDI motoren zijn de kosten € 199 incl. btw. Klik hier voor meer informatie.

Afspraak maken


Wij geven twee jaar garantie op de EGR software aanpassing en de werking daarvan.


Voordelen EGR wegschrijven

 • Grote besparing op hoge reparatiekosten
 • De vervuiling in de motor wordt met grote mate verminderd
 • Vervanging of reiniging van de EGR is definitief uitgesloten
 • Lager brandstofverbruik. Dit omdat er constant schone lucht wordt aangezogen en dus geen gerecyclede lucht
 • U komt met een weggeschreven EGR klep door de APK keuring
 • EGR Klep uitschakelen is enkel een softwarematige aanpassing
 • In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht


Wat is een EGR systeem

Het EGR systeem zit in alle moderne auto’s, zowel in diesel- als benzinemotoren zit dit EGR systeem. Bij de benzinemotoren zijn de gevolgen van vervuiling vele malen lager als bij een dieselmotor. Dit komt omdat er bij een dieselmotor roet in de uitlaatgassen zit.


Het werkingsprincipe van de EGR is dat hij de uitlaatgassen terugvoert de cilinder in. Dit moet er voor zorgen dat het NOx gehalte in de uitlaatgassen omlaag gebracht wordt (NOx ontstaat door een overschot aan lucht tijdens de verbranding).


Door het terugvoeren van de uitlaatgassen die zuurstofarm zijn, wordt het luchtoverschot tijdens de verbranding verminderd. Hierdoor is de eindtemperatuur in de cilinder na verbranding lager en is het NOx gehalte dus gereduceerd 


Nadeel van het EGR systeem

Omdat de uitlaatgas van een dieselmotor roet met zich meebrengt hoopt dit zich op in diverse leidingen, slangen en buizen. Na verloop van tijd vormt zich een flinke roet laag (denk hierbij vooral aan de inlaat en de EGR-klep zelf). Dit lijkt onschuldig, echter naar mate de tijd/kilometers verstrijken wordt de laag roet aan de binnenkant van die leidingen/slangen en buizen steeds dikker. Hierdoor worden de doorgangen ( met name in het inlaattraject ) steeds kleiner.


Het gevolg hiervan is, dat er minder lucht de cilinder in kan, waardoor het mengsel van zichzelf ( zonder werking van de EGR-klep ) al armer wordt. Dit leidt tot vermogensverlies en meestal gaat de auto dan roken.


De uitlaatgassen, die roetdeeltjes bevatten, gaan door het hele traject aan de wanden en kleppen zitten, zoals hiervoor al beschreven. Omdat de roetophopingen op de EGR-klep na verloop van tijd dusdanig groot is, kan de klep niet meer volledig afsluiten en krijg je valse lucht ( lucht die in de cilinder komt die niet mee berekend is door de luchtmassameter ) in het systeem.

EGR schoonmaken vervangen of wegschrijven

Omdat de klep niet afsluit is het inlaattraject niet meer afgesloten volgens de berekenigen van de fabrikant en zal het dus ook niet zijn werk doen zoals het bedoeld is. De klep zal dan dus schoongemaakt moeten worden of zal in het ergste geval vervangen moeten worden, wat voor hoge reparatiekosten kan zorgen. Dit geldt hetzelfde voor de inlaat van de motor die dan ook schoongemaakt of vervangen dient te worden.

 

Wij hebben hier een voordelige en zeer effectieve oplossing voor: We schakelen / verwijderen de EGR uit de software van de ECU en schrijven de storing weg.
EGR klep wegprogrammeren

 


EGR Softwarematig afsluiten en/of afdoppen


(alleen bij zéér ernstige vervuiling)


We schakelen de EGR klep softwarematig uit in het motormanagement en kunnen als het noodzakelijk is het EGR systeem af te sluiten door deze af te doppen (alleen als dat nodig is, want in de meeste gevallen is deze simpelweg softwarematig dicht te zetten). Als je alleen de EGR-klep zou afdoppen (afsluiten door middel van een plaatje, te monteren tussen de EGR klep en de in-/ uitlaat) krijg je foutcodes en kan de auto in noodloop gaan.


Dit komt omdat het motormanagement een fout in het systeem meet. Het is dus essentieel dat wij deze ook in de software uitschakelen. Zodoende gaan er geen storings-lampjes branden op het dashboard.


Stap één is altijd het softwarematig afsluiten en mocht dat niet genoeg zijn doordat bijvoorbeeld de EGR te vervuild is dan kunnen we deze afsluiten door te afdoppen. Dit afdoppen van de EGR komt hier zéér weinig voor omdat het softwarematig afsluiten in de meeste gevallen genoeg is. Vraag een van onze medewerkers naar meer informatie.

 

Mogelijke foutcodes EGR klep


P0401 - P0402 - P0403 - P0409 - P0411 - P0490 - P1351 - P4501 - P0698 - P2BAB - P2BAC

 

 

Pro Car tuning receptie EGR wegschrijven bij Pro Car Tuning


 • Jarenlange ervaring
 • Scherpe prijzen
 • In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht
 • Centraal in de randstad
 • Leenauto's ter beschikking
 • Wachtruimte met gratis internet en heerlijke koffie
 • Twee jaar garantieNaast het wegschrijven van de EGR kunnen wij ook uw auto of bedrijfswagen ook chiptunen. Klik hier voor meer informatie over het chiptunen.


De kosten van de EGR wegschrijven zijn slechts €50 bovenop de prijs van chiptuning. 

 

E-mail ons hier voor al uw vragen of bel direct naar 0297-269 594 voor het maken van een afspraak voor het wegschrijven van de EGR van uw auto.


©  2019 procartuning.nl