EGR wegschrijven

Heeft u problemen met de EGR van uw auto of bestelwagen en wilt u deze wegprogrammeren en uitschakelen?


Wij zijn de EGR specialist regio Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp.


De kosten van het softwarematig wegschrijven van de EGR van uw auto of bestelwagen zijn € 299


Prijzen zijn inclusief BTW en twee jaar garantie.

De EGR klep zit in alle hedendaagse auto’s, zowel in diesel- als benzinemotoren zit deze EGR klep. Bij de benzinemotoren zijn de gevolgen van vervuiling vele malen lager als bij een dieselmotor. Dit komt omdat er bij een dieselmotor roet in de uitlaatgassen zit. Het werkingsprincipe van de EGR klep is dat hij de uitlaatgassen terugvoert de cilinder in. Dit moet er voor zorgen dat het NOx gehalte in de uitlaatgassen omlaag gebracht wordt (NOx ontstaat door een overschot aan lucht tijdens de verbranding). Door het terugvoeren van de uitlaatgassen die zuurstofarm zijn, wordt het luchtoverschot tijdens de verbranding verminderd. Hierdoor is de eindtemperatuur in de cilinder na verbranding lager en is het NOx gehalte dus gereduceerd 


Het nadeel van het EGR-systeem:

Omdat de uitlaatgas van een dieselmotor roet met zich meebrengt hoopt dit zich op in diverse leidingen, slangen en buizen. Na verloop van tijd vormt zich een flinke roet laag (denk hierbij vooral aan de inlaat en de EGR-klep zelf). Dit lijkt onschuldig, echter naar mate de tijd/kilometers verstrijken wordt de laag roet aan de binnenkant van die leidingen/slangen en buizen steeds dikker. Hierdoor worden de doorgangen ( met name in het inlaattraject ) steeds kleiner. Het gevolg hiervan is, dat er minder lucht de cilinder in kan, waardoor het mengsel van zichzelf ( zonder werking van de EGR-klep ) al armer wordt. Dit leidt tot vermogensverlies en meestal gaat de auto dan roken.

De uitlaatgassen, die roetdeeltjes bevatten, gaan door het hele traject aan de wanden en kleppen zitten, zoals hiervoor al beschreven. Omdat de roetophopingen op de EGR-klep na verloop van tijd dusdanig groot is, kan de klep niet meer volledig afsluiten en krijg je valse lucht ( lucht die in de cilinder komt die niet mee berekend is door de luchtmassameter ) in het systeem. Omdat de klep niet afsluit is het inlaattraject niet meer afgesloten volgens de berekenigen van de fabrikant en zal het dus ook niet zijn werk doen zoals het bedoeld is. De klep zal dan dus schoongemaakt moeten worden of zal in het ergste geval vervangen moeten worden, wat voor hoge reparatiekosten kan zorgen. Dit geldt hetzelfde voor de inlaat van de motor die dan ook schoongemaakt of vervangen dient te worden.

 

Wij hebben hier een voordelige en zeer effectieve oplossing voor: We schakelen / verwijderen de EGR uit de software van de ECU en schrijven de storing weg.Onze voordelen:


  • Jarenlange ervaring
  • Wachtruimte met gratis internet
  • In de meeste gevallen klaar terwijl u wacht
  • Scherpe prijzen
  • Leenauto's ter beschikking
  • Twee jaar garantie


EGR klep wegprogrammeren

 


Softwarematig afsluiten en/of afdoppen (alleen bij zéér ernstige vervuiling)


We schakelen de EGR-klep softwarematig uit in het motormanagement en kunnen als het noodzakelijk is het EGR systeem af te sluiten door deze af te doppen (alleen als dat nodig is, want in de meeste gevallen is deze simpelweg softwarematig dicht te zetten). Als je alleen de EGR-klep zou afdoppen (afsluiten door middel van een plaatje, te monteren tussen de EGR-klep en de in-/ uitlaat) krijg je foutcodes en kan de auto in noodloop gaan. Dit komt omdat het motormanagement een fout in het systeem meet. Het is dus essentieel dat wij deze ook in de software uitschakelen. Zodoende gaan er geen storings-lampjes branden op het dashboard. Stap één is altijd het softwarematig afsluiten en mocht dat niet genoeg zijn doordat bijvoorbeeld de EGR te vervuild is dan kunnen we deze afsluiten door te afdoppen. Dit afdoppen van de EGR komt hier zéér weinig voor omdat het softwarematig afsluiten in de meeste gevallen genoeg is.

 

Voordelen van het wegschrijven van de EGR-klep:


  • De vervuiling in de motor wordt met grote mate verminderd
  • Besparing op hoge reparatiekosten die periodiek terugkomen
  • Lager brandstofverbruik. Dit omdat er constant schone lucht wordt aangezogen en dus geen gerecyclede lucht
  • U komt met een weggeschreven EGR klep door de APK keuring 

 

Mogelijke foutcodes die kunnen voorkomen bij een defecte EGR klep:


P0401 - P0402 - P0403 - P0409 - P0411 - P0490 - P1351 - P4501 - P0698 - P2BAB - P2BAC

 

 

Pro Car tuning receptie 


©  2018 procartuning.nl