Uw upgrade en performance specialist regio Amsterdam en omstreken.

Pops and Bangs


Wat zijn Pops and Bangs en hoe is het ontstaan


Een anti-lag systeem (ook wel Pops & Bangs genoemd) is een techniek die eigenlijk voor de racerij is ontworpen. Sinds er turbo's op auto motoren worden geplaatst heeft men te maken met een turbo-delay. Als tijdens de race het gaspedaal wordt losgelaten dan verliest de turbo zijn druk. Op het moment dat er weer gas gegeven wordt duurt het even voordat de turbo weer volledig op druk is, en dus ook voordat er weer vol vermogen wordt geleverd door de motor. Een antilag systeem (ALS) zorgt ervoor dat de turbo na het loslaten van het gaspedaal het schoepenwiel van de turbo blijft doordraaien en het "probleem" van een traag opspoelende turbo wordt verholpen. Het toepassen van het antilag systeem gebeurt in de motorcomputer.


Door extra brandstof te injecteren na het loslaten van het gaspedaal en deze vertraagt te ontsteken blijft het schoepenwiel van de turbo op toeren.


Wat zijn de voordelen van Pops and Bangs


Op de reguliere weg zullen die (milli)seconden winst die je elke keer pakt met gas geven vaak niet de overweging zijn om een antilag systeem te laten toepassen. Het veel directer reageren van de motor is daarentegen wel erg fijn. Echter, de voornaamste reden voor het toepassen van antilag zal zijn dat het motorgeluid aanzienlijk verandert op het moment dat het gas losgelaten wordt. Na het loslaten van het gaspedaal zullen er luide knallen (Pops & Bangs) en in sommige gevallen ook steekvlammen uit de uitlaat komen. Zeker in combinatie met een sportuitlaat zijn de steekvlammen eerder regel dan uitzondering. Tijdens een tuningssessie kunt u ervoor kiezen het antilag systeem door ons te laten toepassen.


In theorie is het ALS systeem niks meer dan het terugstellen van de ontsteking op het moment dat het gaspedaal word losgelaten (35 tot 40 graden na het bovenste dode punt). Dit in combinatie met een lichte hoeveelheid extra brandstof zorg voor de Pops en Bangs.


Er is wel een belangrijk nadeel wat genoemd moet worden. Door het ALS systeem wordt de turbo warmer en zal deze moeten inleveren op de levensduur.


Pops & Bangs is optioneel bij de chiptuning te nemen en kost €100 extra.Wij zijn gevestigd in Aalsmeer vlakbij Schiphol dus kom gewoon langs voor een vrijblijvende advies en een vers kopje koffie.


Ons adres:


Pro Car Tuning
Aalsmeerderweg 285G
1432 CN Aalsmeer


Bel ons op 0297 269594 of mail ons via het onderstaande contactformulier voor uw vragen en/of een vrijblijvende prijsopgaaf.

 

 

Pro Car Tuning receptie

 

 

Contact

Neem hier contact met ons op voor al je vragen

* Verplichte velden